Barcelona torna a obrir els patis escolars

Un total de 12 patis de centres educatius públics obren els caps de setmana com a espais d’ús públic dins del programa Patis oberts al barri de l’Ajuntament, després de la interrupció per les restriccions de la Covid. Com a novetat, els patis es mantindran oberts també durant les vacances d’estiu i amb suport de monitors i monitores que realitzaran activitats de dinamització educativa, més enllà de ser un espai de joc lliure i d’activitat física.

 

Barcelona torna a obrir els patis de les escoles, després d’haver interromput aquest programa arran de la pandèmia de la Covid-19. L’obertura, promoguda per l’Ajuntament de Barcelona a través de l’Institut Municipal d’Educació i dels diferents districtes, serà progressiva al llarg dels propers mesos i com a novetat, serà continuada, és a dir, que durant els mesos de vacances d’estiu també s’obriran a la ciutat.

El programa municipal Patis Escolars Oberts al Barri té com a objectiu oferir patis de centres educatius públics de la ciutat, sempre en horari extraescolar i en període de vacances

El programa municipal Patis Escolars Oberts al Barri té com a objectiu oferir patis de centres educatius públics de la ciutat, sempre en horari extraescolar i en període de vacances, com a espais d’ús públic obert a tota la ciutadania. Cada pati escolar compta amb un servei de monitoratge que obre i tanca el pati dins els horaris previstos, vetlla pel bon ús de les instal·lacions, i fan que els patis oberts sigui una àgora de trobada on les persones comparteixen temps de joc i d’activitat física i esportiva amb altres persones generant vida comunitària.

Els patis escolars oberts al barri, volen potenciar les oportunitats de joc en el temps lliure per a infants, joves i seves famílies, així com persones adultes en general i promoure els usos dels centres educatius com a equipaments de barri. Són espais on es fomenten valors i actituds de respecte, de cooperació, d’esforç i de responsabilitat dels infants i dels joves mitjançant el joc compartit. D’aquesta manera, aquest programa, obre l’escola al barri i contribueix a fer dels barris, uns barris més educadors.

Fins al 27 de juny, un total de 12 escoles obren els seus patis dissabtes i diumenges

Aquesta iniciativa municipal compta amb la col·laboració del Consorci d’Educació de Barcelona, i de diverses entitats educatives i socials de la ciutat.

Així doncs, fins al 27 de juny, un total de 12 escoles obren els seus patis dissabtes i diumenges. A més a més, en el cas de l’Escola Mercè Rodoreda obre també la biblioteca escolar.

Els centres que obren en aquesta primera etapa són els següents:

Escola Ferran Sunyer Eixample
Institut Escola Lluís Vives Sants – Montjuïc
Escola Gayarre Sants – Montjuïc
Escola Jacint Verdaguer Sants – Montjuïc
Institut Menéndez y Pelayo Sarrià – Sant Gervasi
Escola Reina Violant Gràcia
Escola Baloo Horta – Guinardó
Escola Calderón Nou Barris
Institut Escola Antaviana Nou Barris
Escola Mercè Rodoreda Nou Barris (Obre també la biblioteca escolar )
Escola Pompeu Fabra Sant Andreu
Escola Pere IV Sant Martí

A partir del 28 de juny aquests mateixos patis s’obriran, després dels casals d’estiu i acordant els horaris amb cada centre i el Districte.

A més, partir del 28 de juny i fins al 31 d’agost obriran els 11 patis que tenen refugi climàtic:

Escola Cervantes Ciutat Vella
Escola els Llorers Eixample
Escola Ítaca Les Corts
Escola Ramon Casas Sants – Montjuïc
Escola Poeta Foix Sarrià – Sant Gervasi
Escola Rius i Taulet Gràcia
Escola Font d’en fargues Horta – Guinardó
Institut Escola Antaviana Nou Barris
Escola Can Fabra Sant Andreu
Escola Poblenou Sant Martí
Escola Vila Olímpica Sant Martí

L’obertura dels patis es farà amb mesures de seguretat sanitària i amb els protocols que s’estableixen per evitar contagis per Covid-19. Per aquest motiu, l’obertura de patis es farà amb el suport de 2 monitors i monitores en cadascun dels centres.

Al web barcelona.cat/educacio es poden consultar els patis escolars oberts al barri, les adreces, els horaris i altres informacions que s’obriran.

Deja un comentario

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Ver más

  • Responsable: Fundació Episteme.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a Nominalia que actúa como encargado de tratamiento.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.